Vraag "Live" spiegel van HA VM-cluster?


Ik lees over HA-technieken in virtualisatie, maar alle oplossingen die ik zie werken min of meer hetzelfde als meer gespecialiseerde VRRP - wanneer de host het begeeft, wordt VM opgestart op een andere virtualiseringshost. Als opslag wordt gedeeld (bijvoorbeeld iSCSI), dan kan "dezelfde" VM worden opgestart, dus voor gastbesturingssystemen lijkt het een soort stroomstoring. Maar als er enkele belangrijke gegevens in de RAM zitten (bijvoorbeeld in-memory database) dan is het nog steeds verloren.

Het zou echter mogelijk zijn om een ​​momentopname te maken van het draaien van de VM met wat interval (helaas kost het veel tijd om zo'n snapshot te maken, dus het kan niet echt elke 10/10 seconden worden gedaan). Dan kan een andere virtualisatiehost een dergelijke momentopname laden en VM blijven uitvoeren "zonder onderbreking" (plus minus intervaltijd).

Dus mijn vraag is - zijn er oplossingen die VM's automatisch "spiegelen" op een zodanige manier dat VM na virtualisatie hostfout kan worden "hervat" op een andere host zonder merkbare onderbreking? Letterlijk zoals RAID1 van VM's. Spiegel die volledig is gesynchroniseerd op RAM-niveau.


6
2018-05-22 19:15


oorsprong
antwoorden:


Servers mogen niet "gewoon falen" op de manier die u beschrijft. De meeste mensen maken zich hier geen zorgen over.

Dit is echter een use case voor VMware Fault Tolerance (FT).

Dit zal doen waar je om vraagt.

Als asynchrone replicatie gewenst is met een kleine vertraging (zoals 10 seconden), dan is een oplossing zoals Zerto zou toepasselijk zijn.


4
2018-05-22 19:39Lost Zerto ook de geheugenstatus op? Als laatste controleerde ik dat ze alleen de gewijzigde schijf bits naar de DR-site stuurden - dyasny
Oh, Zerto is gewoon crash-consistent of applicatie-consistent, afhankelijk van de VM. Dit is wat de meeste organisaties gebruiken voor DR met lage RPT / RTO. VMware FT wordt niet veel gebruikt. - ewwhite


1) Implementeer een VMware vSphere-cluster en gebruik fouttolerantie https://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/VMware-vSphere6-FT-arch-perf.pdf op uw virtuele machines (zoals hierboven al vermeld).

2) Implementeer een XenServer-cluster en gebruik Remus https://wiki.xenproject.org/wiki/Remus.


6
2018-05-25 10:00

Er zijn een aantal oplossingen die failover-VM's kunnen uitvoeren zonder downtime. Ik weet het tenminste HPE VSA en Starwinds. Ze hebben ook gratis versies, dus je kunt ze bekijken.

Ik weet echter niet precies wat de eerste is, ik heb hem nog niet zelf getest. Over de tweede - er is een optie waarbij u een hoeveelheid RAM op het HA-apparaat kunt toewijzen en deze RAM wordt ook gerepliceerd op een ander knooppunt. En de VMs-failover zonder opnieuw op te starten. Getest dat met Hyper-V cluster.


4
2018-05-30 13:42HPE VSA en Starwind VSAN lijken gerelateerd te zijn aan software-definiërende opslag - terwijl het OP specifiek vraagt ​​naar status-synchronisatie van actief geheugen (RAM) - shodanshok


Helaas nee, er is geen manier om het te doen en je hebt het helemaal niet nodig. Zelfs databases in het geheugen kunnen mirroring en HA op applicatieniveau maken, er is geen noodzaak voor geheugenspiegeling op deze manier. Start gewoon meerdere instanties van uw in-memory database en laat het spiegelen beginnen! Het is fouttolerant en u kunt zelfs upgrades en onderhoud uitvoeren zonder uitval.


0
2018-05-30 15:18

Helaas is het antwoord Nee, althans voor hypervisors van commerciële / enterprise-kwaliteit. 

Ok, ik sta gecorrigeerd: ik heb nooit gelezen / gelezen Xen + Remus, en het lijkt best interessant.

Ik weet het van VMWare FT, maar dat is het wel zulke grote beperkingendat ik het automatisch weggooide. Gelukkig, sommige van deze beperkingen zijn opgeheven met de laatste VMWare-release. In een netwerk- of I / O-obligatiescenario zou de impact op de ruwe prestaties echter gewoon te groot zijn om te verdragen.

Hoe dan ook, van wat ik kan lezen, beide zijn gebaseerd op het concept van checkpoint: in principe wordt de onderliggende VM continu live gemigreerd. Ware RAM lockstep / mirroring is veel duurder: een paar jaar geleden probeerde een project rond Qemu / KVM precies hetzelfde - en het werd verlaten vanwege de enorme degradatie van de prestaties die het vereiste.


-1
2018-05-22 19:29En de mensen die KVM hebben uitgevonden deden een RAM lockstep over WAN voor Xen voordat ze KVM creëerden. Was niet erg handig vanwege netwerklatenties en overheadkosten, maar een coole kleine demo om mensen 10 jaar geleden te laten zien - dyasny
Xen is een hypervisor voor bedrijven en bedrijven, de grootste pubische wolk AWS wordt uitgevoerd op een aangepaste versie van Xen. - BaronSamedi1958