Vraag Zijn SSD-schijven even betrouwbaar als mechanische schijven (2013)?


SSD-schijven bestaan ​​al een aantal jaren. Maar het probleem van de betrouwbaarheid komt nog steeds naar voren.

Ik denk dat dit een vervolg is op deze vraag die 4 jaar geleden is geplaatst en voor het laatst is bijgewerkt in 2011. Het is nu 2013, is er veel veranderd? Ik denk dat ik op zoek ben naar echt bewijsmateriaal, meer dan alleen een gevoel van buikgevoel. Misschien gebruik je ze in je DC. Wat was je ervaring?

Betrouwbaarheid van ssd-schijven


BIJWERKEN:

Het is nu 2016. Ik denk dat het antwoord waarschijnlijk ja is (jammer dat ze nog steeds per GB meer kosten).

Dit rapport geeft enig bewijs:

Flash-betrouwbaarheid in productie: het verwachte en het onverwachte

En enkele interessante gegevens over (consumenten) mechanische schijven:

Backblaze: data en statistieken van de harde schijf


159
2018-05-14 04:11


oorsprong


Waarom zegt u dat het betrouwbaarheidsvraagstuk nog steeds naar voren komt? - ewwhite
De SSD van mijn vrouw stopt om de paar maanden met werken en vereist een vreemde "power-on, maar probeer niet voor twintig minuten op te starten". Dan is het weer goed. Nieuwe technologie, nieuwe manieren om te falen. - Jaydee
Slechts één datapunt, ik ben bang: ik kreeg vorig jaar september een MacBook Retina Pro en had terminale SSD-fout binnen 60 dagen. Vervangende eenheid is goed geweest, maar ik ben er nu erg op bedacht omdat de vervanging / upgrade van de gebruiker echt geen optie is. - Roddy
U wilt hoe dan ook geen betrouwbare aandrijving. Als het elke dag om 14:00 uur mislukt, kun je er op vertrouwen om je horloge in te stellen. Wat je wilt is een veerkrachtig station. - Alan B
SSD's zijn er al lang veel langer dan "meerdere jaren nu". Meer dan 40, eigenlijk, en zelfs als je op Flash gebaseerde SSD's bedoelt, praten we bijna 20 jaar. - alastair


antwoorden:


Dit wordt een functie van uw workload en de klasse van uw drive die u aanschaft ...

In mijn serverimplementaties heb ik geen SSD-fout met de juiste specificaties gehad. Dat is over veel verschillende soorten schijven, applicaties en workloads. 

Vergeet niet dat niet alle SSD's hetzelfde zijn !!

Dus wat doet het "Goed-spec''d" gemiddelde?

Als uw vraag gaat over SSD-gebruik in bedrijfs- en servertoepassingen, is er de afgelopen jaren nogal wat veranderd sinds de oorspronkelijke vraag. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Identificeer uw use-case: Er zijn consumentdrives, enterprise drives en zelfs robuuste industriële SSD's voor toepassingen. Koop geen goedkope schijf bedoeld voor desktopgebruik en voer er een schrijfintensieve database op uit.

 • Er zijn veel vormfactoren beschikbaar: De huidige SSD's zijn te vinden in PCIe-kaarten, SATA en SAS 1.8 ", 2.5", 3.5 "en andere varianten.

 • Gebruik RAID voor uw servers: Je zou niet afhankelijk zijn van een enkele mechanische aandrijving in een serversituatie. Waarom zou je hetzelfde doen voor een SSD?

 • Drive samenstelling: Er zijn op DRAM gebaseerde SSD's, evenals de MLC-, eMLC- en SLC-flitstypen. De laatste hebben eindige levens, maar ze zijn goed gedefinieerd door de fabrikant. bijv. je ziet dagelijkse schrijflimieten zoals 5TB / dag gedurende 3 jaar.

 • Drive-applicatie is belangrijk: Sommige stations zijn voor algemeen gebruik, terwijl er andere zijn die geoptimaliseerd of geoptimaliseerd zijn voor schrijven. DRAM-gebaseerde drives zoals de sTec ZeusRAM en DDRDrive zal niet slijten. Deze zijn ideaal voor omgevingen met veel schrijfwerk en voor langzamere schijven. MLC-drives zijn meestal groter en geoptimaliseerd voor lezen. SLC-schijven hebben een betere levensduur dan de MLC-schijven, maar zakelijke MLC lijkt echt goed genoeg te zijn voor de meeste scenario's.

 • TRIM lijkt er niet toe te doen: Hardware RAID-controllers nog steeds lijkt het niet volledig te ondersteunen. En meestal gebruik ik SSD's, het zal op een hardware RAID-installatie staan. Het is niet iets waar ik me zorgen over maak in mijn installaties. Misschien zou ik dat moeten doen?

 • Uithoudingsvermogen:Overprovisionering is gebruikelijk in server-klasse SSD's. Soms kan dit op firmwareniveau worden gedaan, of gewoon door de schijf op de juiste manier te partitioneren. Wear-leveling-algoritmen zijn ook beter over de hele linie. Sommige stations rapporteren zelfs levens- en houdbaarheidsstatistieken. Sommige van mijn SSD's van het HP-merk Sandisk zijn bijvoorbeeld te zien 98% life remaining na twee jaar gebruik.

 • Prijzen zijn aanzienlijk gedaald: SSD's hebben de juiste prijs: de prestatieverhouding voor veel toepassingen. Wanneer prestaties echt nodig zijn, is het zeldzaam om nu standaard mechanische drives te gebruiken.

 • Reputaties zijn gestold:  bijv. Intel is veilig maar niet krachtig. OCZ is onbetrouwbaar. SandForceop basis van schijven zijn goed. Stec / STEC is extreem solide en is de OEM voor veel high-end array-drives. Sandisk/ Pliant is vergelijkbaar. OWC heeft geweldige SSD-oplossingen met een uitstekende garantie voor low-impact servers en voor de implementatie van werkstations / laptops.

 • Stroomverliesbeveiliging is belangrijk: Kijk naar schijven met supercondensatoren / supercaps om uitstekende schrijfbewerkingen bij krachtige gebeurtenissen af ​​te handelen. Sommige drives verhogen de prestaties met ingebouwde caches of maken gebruik van deze schijven om slijtage te verminderen. Supercaps zorgen ervoor dat die schrijfacties worden doorgespoeld naar stabiele opslag.

 • Hybride oplossingen: Hardware RAID-controller-leveranciers bieden de mogelijkheid om standaard disk-arrays met SSD's te vergroten om lees- / schrijfsnelheid te versnellen of om als intelligente cache te fungeren. LSI heeft CacheCade en zijn Nytro hardware / software aanbod. Oplossingen op software en op het niveau van het besturingssysteem zijn er ook om dingen te doen, zoals lokale cache op applicaties, databases of hypervisor-systemen. Geavanceerde bestandssystemen zoals ZFS zeer intelligent gebruik maken van lees- en schrijf-geoptimaliseerde SSD's; ZFS kan worden geconfigureerd om afzonderlijke apparaten te gebruiken voor secundaire caching en voor het intent-logboek, en SSD's worden vaak zelfs in die capaciteit gebruikt voor HDD-pools.

 • Top-tier flash is aangekomen: PCIe-flitsoplossingen zoals FusionIO zijn gerijpt tot het punt waarop organisaties zich comfortabel voelen bij het inzetten van kritieke applicaties die afhankelijk zijn van de verhoogde prestaties. Appliance en SAN-oplossingen zoals RanSan en Vioolgeheugen zijn er ook nog steeds, met meer nieuwkomers die die ruimte binnenkomen.

enter image description here


173
2018-05-14 04:52TRIM is echt belangrijk in schijven met heel weinig overprovisioning, wat mannelijk het geval is bij consumentenritten waarbij de $ / GB van het grootste belang is. De meeste enterprise drives hebben genoeg overprovisioning dat TRIM geen enkel verschil maakt. - Mr Alpha
@MisterSmith Kijk wat ik hierboven heb geschreven. Verschillende SSD's hebben verschillende kenmerken. Gebruik het juiste gereedschap voor de klus. Als ik een zou nemen Zeerover of een ander station op consumentniveau en gebruik het als een SSD voor een actief schrijf-zwaar databasesysteem of als het ZIL log apparaat voor een ZFS-opslagarray zou ik er over een maand of twee doorheen branden. - ewwhite
Uitstekende post. Een van mijn huisdierenpijnen: RAID-controllers zijn niet altijd de juiste keuze met SSD's. RAID-controllers zijn ontworpen voor het stripen van gegevens en het toevoegen van foutcorrectiecodes op meerdere magnetische schijven. SSD-controllers al natieve streepgegevens en voeg foutcorrectiecodes toe over meerdere banken van NVRAM. Het toevoegen van een RAID-controller introduceert bovendien een extra SPOF, de RAID-controller zelf. Het gebruik van een afzonderlijke RAID-controller is vaak de juiste keuze, maar soms met behulp van een betere SSD (SATA- / SAS-kaarten van hogere klasse of zelfs PCI-E-kaarten zoals Fusion-IO) is een beter keuze. - Jesper Mortensen
@rickyduck, Eigenlijk in een datacenter, wordt één enkele schijffout beschermd door RAID en betekent het een paar $$$ uitgeven om het te vervangen zonder downtime; overwegende dat in een spelinstallatie, een storing van de enkele schijf totaal gegevensverlies is, en het besturingssysteem opnieuw installeert.
@MisterSmith zelfs high-end desktop-SSD's zijn per GB goedkoper dan die voor typische datacenter-toepassingen. In aanvulling op krachtigere controllers in sommige gevallen (of alleen firmware met laag volume die is afgestemd op doorvoer in plaats van burst-prestaties), krijgen ze de beste flitser die aan de bovenkant van de productierun wordt afgeroomd, omdat veel serverwerkbelastingen ordes van grootte meer IO-intensief zijn dan desktop drives en zou snel een consumentendrive doden. - Dan Neely


Elke laptop op mijn werk heeft een SSD of Hybride sinds 2009. Mijn SSD-ervaring is een samenvatting:

 • Wat ik "1e generatie" -drives zal noemen, werd rond 2009 meestal verkocht:
  • In het eerste jaar stierf ongeveer 1/4, bijna allemaal van het Syndroom van Sudden Death (SSD - It's funny, laugh). Dit was erg merkbaar voor eindgebruikers, en vervelend, maar de drastisch snelheidsverschil maakte dit constante faalpatroon verdraagbaar.
  • Na 3 jaar zijn alle schijven gestorven (Sudden Death of Wear-out), behalve twee die nog steeds trappen (eigenlijk L2Arc-schijven nu in een server).
 • De '2nd Gen'-schijven, verkocht rond 2010-11, onderscheiden zich van de vorige generatie doordat hun Syndroom van Sudden Death-tarieven drastisch zijn gedaald. Het "probleem" van de slijtage bleef echter bestaan.
  • Na het eerste jaar werkten de meeste schijven nog steeds. Er waren een paar Sudden Deaths. Een paar mislukte van slijtage.
  • Na 2-3 jaar werken er nog een paar meer dan de helft. Het faalpercentage in het eerste jaar is in wezen voortgezet.
 • De "3rd Gen" -drives, verkocht in 2012+, werken allemaal nog steeds.
  • Na het eerste jaar werkt alles nog steeds (klop op hout).
  • De oudste rit die ik heb is van maart 2012, dus nog geen 2-3 jaar data.

SSD Failure (Cumulative)


Update van mei 2014:
Enkele van de "2nd Gen" -schijven hebben sindsdien gefaald, maar ongeveer een derde van de oorspronkelijke schijven werkt nog steeds. Alle "3e generatie" schijven van bovenstaande afbeelding werken nog steeds (klop op hout). Ik heb soortgelijke verhalen gehoord van anderen, maar ze hebben nog steeds dezelfde waarschuwing over dood op snelle vleugels. De waakzame persoon zal ervoor zorgen dat hun gegevens goed worden bewaard.


58
2018-05-14 04:27Mijn ervaring echoot dit. Dat gezegd hebbende, bieden we nog steeds USB-harde schijven voor werknemers die kunnen worden gebruikt als back-ups van de tijdmachine (naast ons standaard off-site back-upregime), voor snel, gedetailleerd herstel in geval van catastrofaal falen of verlies. - EEAA
Geef de derde generatie nog een jaar of twee. ;) - Andy
Ook vermeldenswaard is dat SSD's veel meer kans hebben op firmware-bugs dan op HDD's; de firmware is zowel gecompliceerder als minder volwassen, wat geen goede combinatie is. - alastair
@Andy heeft gelijk. Vanaf 2009 zegt u dat de halfwaardetijd ongeveer een jaar was. Voor de 2010 tot 2011 zijn we nu amper 3 jaar oud voor het midden van dat bereik, waar je een halfwaardetijd van 3 jaar aangeeft. Dat zou alleen gebaseerd kunnen zijn op de huidige waarnemingen. Of de halfwaardetijd voor 2012 en 2013 is verbeterd na 3 jaar, is pas in 2016 echt bekend. (We zouden kunnen proberen te extrapoleren van vroege fouten, maar dat zouden waarschijnlijk alleen geïsoleerde fabricagefouten zijn, niet veroorzaakt door lange -term regelmatig gebruik.) - Andrew Vit
Ik gebruik sinds 2010 2 x Intel X25M 80Gb G1's. Mijn werk omvat zware lees- / schrijfprocessen. Om de paar maanden of zo stel ik de drive opnieuw in (dit is niet nodig) om prestaties terug te brengen, maar verder geen problemen. Ik heb vorig jaar een 256 Gb Samsung 230 toegevoegd. Tot nu toe geen problemen! - Antillar Maximus


In mijn ervaring zijn het echte probleem de stervende controllers, niet het flashgeheugen zelf. Ik heb ongeveer 10 Samsung SSD's geïnstalleerd (830, 840 [niet pro]) en geen van hen heeft tot nu toe problemen gemaakt. Het tegenovergestelde zijn schijven met Sandforce-controllers, ik had verschillende problemen met OCZ-agility-schijven, met name bevriest in onregelmatige tijdsintervallen, waarbij de drive niet meer werkt totdat ik / -op de computer uitschakel. Ik kan je twee adviezen geven:

 1. Als u een hoge betrouwbaarheid wilt, kies dan een schijf met MLC, betere SLC-flitser. Samsungs 840 f.e. heeft TLC flash en een korte garantie, ik denk niet zonder reden;)

 2. Kies een schijf met een controller waarvan bekend is dat deze stabiel is.


17
2018-05-14 09:39Doet me denken aan de stervende controllers op de huidige LED-gebaseerde verlichting. De LED's gaan heel lang mee, maar de controllers lijken dat niet te doen. - Matt
Wie weet, maar misschien is het onderdeel van industries gepland veroudering :) - klingt.net


www.hardware.fr een van de grootste Franse hardware nieuwssites is een partner van www.ldlc.com een van de grootste Franse online resellers. Ze hebben toegang tot hun terugkeerstatistieken en publiceren sinds 2009 tweemaal per jaar faalfactuurrapporten (moederborden, voedingen, RAM, grafische kaarten, HDD, SSD, ...).

Dit zijn "early death" -statistieken, 6 maanden tot 1 jaar gebruik. Ook retourzendingen rechtstreeks naar de fabrikant kunnen niet worden geteld, maar de meeste mensen keren tijdens het eerste jaar terug naar de wederverkoper en het mag geen invloed hebben op vergelijkingen tussen merken en modellen.

Over het algemeen zijn de snelheden van HDD-fouten minder variaties tussen merken en modellen. De regel is een grotere capaciteit> meer platters> hogere uitvalpercentage, maar niets dramatisch.

Het aantal mislukkingen van SSD is over het algemeen lager, maar sommige SSD-modellen waren echt slecht met ongeveer 50% rendement voor de beruchte in de periode waar u om vroeg (2013). Het lijkt nu gestopt te zijn dat dat beruchte merk is gekocht.

Sommige SSD-merken "optimaliseren" hun firmware alleen maar om wat hogere resultaten te behalen in benchmarks en u eindigt soms met bevriezing, blauwe schermen, ... Dit lijkt ook nu een minder groot probleem dan in 2013.

Storingsmeldingsrapporten zijn hier:
2010
2011 (1)
2011 (2)
2012 (1)
2012 (2)
2013 (1)
2013 (2)
2014 (1)
2014 (2)
2015 (1)
2015 (2)
2016 (1)
2016 (2)


10
2018-05-14 08:11Hier is een link naar een automatisch vertaalde versie van het Franse artikel translate.googleusercontent.com/... - SDwarfs0
2017-09-05 07:39