Vraag Verbinden van verbindingen tussen meerdere schakelaars?


Ik heb wat meer over bonding nics gelezen met ifenslave; Wat ik niet goed begrijp, is of er speciale configuratie nodig is om de bindingen over twee switches te splitsen. Als ik bijvoorbeeld meerdere servers heb die allemaal twee nics hebben en twee afzonderlijke switches, configureer ik dan de bindingen en plug 1 nic van elk in switch # 1 en de andere van elk in switch # 2? of is er meer aan de hand dan dat?

Als de bindingen een actieve back-up zijn, betekent een fout van één machine dat de verbinding met de server wordt verbroken, omdat de rest van de machines de primaire nic gebruiken en de secundaire gebruikt? Of verbindt u de schakelaars ook met één kabel?


7
2017-07-11 08:53


oorsprong
antwoorden:


Van de Linux Kernel Network Bonding-documentatie:

In een topologie zoals het bovenstaande voorbeeld, de active-backup en   uitzendmodi zijn de enige bruikbare verbindingsmodi bij het optimaliseren   voor beschikbaarheid; in de andere modi moeten alle links worden beëindigd   dezelfde peer voor hen om rationeel te handelen.

Let op, het voorbeeld waarnaar in de quote wordt verwezen, is voor een enkele host met 2 (of meer) NIC's, waarbij elke netwerkkaart is verbonden met een afzonderlijke switch. De schakelaars hebben een koppeling tussen hen (ISL of Inter-Switch Link) om ze met elkaar te verbinden.


6
2017-10-23 23:15

Het hangt af van de bonding-modus die je gebruikt. De 802.3ad modus vereist dat de switch (s) ondersteuning bieden 802.3ad en zijn hiervoor speciaal geconfigureerd. De andere modi (balance-rr, active-backup, balance-xor, balance-tlb en balance-alb) vereisen geen specifieke schakelondersteuning.

Ik weet niet zeker hoe de connectiviteit tussen de switches van invloed is op de keuze van de bonding-modus, maar ik vermoed dat de switches op elkaar moeten worden aangesloten en STP ingeschakeld. Deze pagina ziet eruit als een goede bron voor hechting.


3
2017-07-12 04:54FYI ... STP is orthogonaal voor ethernet-binding. - Mike Pennington
@MikePennington Yup, ik realiseer me dat het niet direct gerelateerd is. - mgorven
Zoals vermeld in de vraag, zou het een actieve back-up gebruiken. Het schakelprobleem is dit: als de switches niet verbonden zijn, dan zouden alle nodes de nic moeten gebruiken die met dezelfde switch is verbonden, en een storing van dat nic zou het isoleren. - Bryan Agee


... wat ik niet goed begrijp, is of er speciale configuratie nodig is om de bindingen over twee switches te splitsen.

Als u een link over switches wilt verbinden, moet u eerst een switch gebruiken die dit ondersteunt. LACP (802.3ad) ondersteunt alleen bonding binnen een enkele switch. Alle protocollen voor protocoloverschrijving tussen ethernetverbindingen die ik ken, zijn beschermd.

Neem contact op met uw switchleverancier om te weten of ze een ethernetbindingprotocol met meerdere chassis hebben dat werkt met uw server-besturingssysteem.

BEWERK:

Zoals in de opmerkingen wordt aangegeven, kunt u meerdere passages verbinden zonder dat u 802.3ad nodig hebt


3
2017-07-12 05:00AFAICT de Linux-verbindingsmodi (behalve 802.3ad) hebben geen switchondersteuning nodig. Werken deze modi niet bij aansluiting op meerdere schakelaars? - mgorven
Eerlijk punt, zolang je alle poorten in dezelfde vlan hebt en je niet het verkeer voor een enkel mac-adres tegelijkertijd wilt splitsen over meerdere ethernetpoorten moeten werk - Mike Pennington
Het gebruik van balans-xor zonder een groep / kanaal zal resulteren in ernstig pakketverlies. - 3molo


De enige verbindingsmodus die voldoet aan de hoge beschikbaarheid waarnaar we op zoek zijn, is de actieve back-upverlijming, waarbij één kabel van elke hechtingsgroep is bevestigd aan verschillende switches, die onderling met elkaar zijn verbonden. Dit laat toe dat een willekeurige schakelaar faalt, duwen al het verkeer naar de andere schakelaars en netwerkkaarten die daarmee zijn verbonden; of een willekeurig aantal afzonderlijke NIC's kan falen mits er geen twee in dezelfde binding zitten en alle schakelaars operationeel zijn.

802.3ad vereist beheerde switches met ondersteuning ervoor en xor- of rr-balanced vereisen dat de betreffende switches poortgroepering van een soort ondersteunen.


1
2017-10-22 18:34