Vraag Openbare hosts voor ping


Voor mijn firewall-scripts om te bepalen of mijn ISP actief is, heb ik een paar betrouwbare, geografisch verspreide adressen nodig om te kunnen pingen.

Ik zou gewoon enkele belangrijke sites zoals Google, Akamai, enz. Kunnen gebruiken. Maar dat lijkt onbeschoft. Het is ook onbetrouwbaar, wat als ze besluiten om ICMP-verkeer te blokkeren zoals zoveel andere sites al doen?

Ik gebruik liever hosts die op pad zijn gegaan en zeggen dat ze hiermee akkoord gaan. Zijn er hosts die hebben aangeboden om te dienen als een openbaar "ping" -doel, de manier waarop veel openbare NTP-servers hun diensten aanbieden?

Een lijst, of round-robin DNS van dergelijke hosts zou uitstekend zijn, maar ik vermoed dat dat te veel vraagt ​​...


8
2018-03-24 17:56


oorsprong
antwoorden:


Ik zou het vermijden aanraden ping en kijken naar zoiets Krul of telnet. U moet dit echter in twee delen doen, omdat het een nameserverprobleem kan zijn.

Stap 1: Controleer de functionerende nameserver
Stap 2: gebruik Krul, wgetof telnet (op poort 80) en zoek de resultaten op voor elke bekende tekst.

Dit is beter dan pingen, omdat je vrij goed WEET dat Google in de buurt zal zijn om je verzoeken op poort 80 te vervullen.

Als je erover nadenkt, kun je gewoon een nslookup op een van Google-naamservers (8.8.4.4 of 8.8.8.8) en als dat lukt, ben je goed.


2
2018-03-24 18:19

Probeer een lijst van ongeveer 20 servers (Google, akamai, wat dan ook) te nemen en gooi alleen een kritieke fout wanneer ten minste 3 mislukken. Op die manier wordt u niet om 3 uur 's nachts wakker gemaakt, omdat één bedrijf heeft besloten ICMP te stoppen.


0
2018-03-24 18:12