Vraag Beveiliging: de huidige eigenaar kan niet worden weergegeven


Ik heb een gebruiker met lokale beheerdersrechten op hun Windows 7 64-bits box. Ze haalden een bestand uit een zip-bestand dat ze met de Zip-shell-extensie hadden gedownload naar hun bureaublad op een niet-gecodeerd of gecomprimeerd NTFS-volume.

Helaas kunnen ze het niet openen. Ik heb geprobeerd het eigendom te nemen en het meldt alleen 'Toegang is geweigerd' en voor de huidige eigenaar wordt vermeld 'Kan de huidige eigenaar niet weergeven'.

Op dit punt kan het bestand niet worden verwijderd, uitgevoerd of gewijzigd. Ik heb dit precies hetzelfde zien gebeuren in Vista voordien, maar ik kan niet voor het leven van mij onthouden hoe het te repareren.

Om het even welke ideeën hoe het gebeurde of hoe om het te bevestigen? Ik zou het op dit moment gewoon willen verwijderen zonder een indeling.


8
2018-05-18 07:18


oorsprong
antwoorden:


hetzelfde overkwam mij. herstart herstelde het!


5
2017-12-15 12:50Interessant genoeg herstelde een herstart het voor mij. Het bestand is verdwenen. Ik vermoed dat het bestand niet echt bestond en daarom kon ik er niets aan veranderen. Het is frustrerend hoe vaak ik de basis ben vergeten, maar ze blijven nuttig! - Jim McKeeth


Microsoft biedt een freeware tool geschreven door een derde partij in de downloadsectie:

FILEACL v3.0.1.6

Het is een opdrachtregelprogramma voor NTFS-machtigingen. Het staat het manipuleren van ACL's op NTFS-volumes toe:

  • wijzig machtigingsmaskers
  • in eigendom nemen
  • manipulatie overerving
  • machtigingen rapporteren en deze elders toepassen
  • bekijk de onbewerkte of SDDL-versie van beveiligingsinformatie

* FILEACL is niet een Microsoft-tool, daarom kan Microsoft dit niet bieden   soort ondersteuning met betrekking tot deze tool,   raadpleeg het internet van derden   onderstaande site voor ondersteuningsverzoeken. *

Hier kunt u vinden hoe u dit hulpmiddel kunt gebruiken (opdrachtregelopties, enz.): documentatie.


2
2018-05-18 09:06

Anderen wezen erop dat dit kan worden verholpen door opnieuw te starten - dit komt omdat dit probleem kan worden veroorzaakt door applicaties die bestandshandvatten geopend houden. Ik heb dit ervaren met het TGitCache-proces van TortoiseGit op de achtergrond, dat op de een of andere manier de mappen van de repository in stand hield, zelfs nadat ik ze had verwijderd. Door het proces te vermoorden, verdwenen die mappen.

In dit geval zou het herstarten van explorer.exe om alle shel-extensies te doden waarschijnlijk de slag in de wacht slepen.


2
2017-09-29 11:44

er is de "Unblock" knop in bestandseigenschappen, controleer of duwen die helpt.


1
2018-05-18 08:38Interessant genoeg herstelde een herstart het. Het bestand is verdwenen. Ik vermoed dat het bestand niet echt bestond en daarom kon ik er niets aan veranderen. Het is frustrerend hoe vaak ik de basis ben vergeten, maar ze blijven nuttig! - Jim McKeeth


Ik heb dit eerder gezien. Het zip-bestand kan een wachtwoord bevatten. The WIndows Shell zal dit niet onthullen, maar als je de ZIP opent met een tool zoals Winrar, zul je zien dat het beveiligd is met een wachtwoord.


-1
2017-11-20 16:52Geen fout. Als het bestand is uitgepakt, zoals aangegeven door de OP, dan is het geen probleem dat de zip met een wachtwoord wordt beveiligd. - HopelessN00b